EINDHOVEN - Afvalverwerker AVR-Van Gansewinkel gaat mogelijk een bijdrage leveren aan het opruimen van de afvalberg in het Zuid-Italiaanse Napels.

Het Nederlandse bedrijf heeft ingeschreven op een tender en hoopt binnen enkele weken te horen of het de opdracht krijgt, bevestigde een woordvoerder van AVR-Gansewinkel maandag naar aanleiding van een bericht in Het Financieele Dagblad.

Volksgezondheid

Napels en omgeving kampen met grote problemen met het ophalen en verwerken van vooral huishoudelijk afval. Het afval stapelt zich nog altijd op en vormt een bedreiging voor de volksgezondheid. Een klein deel van het afval wordt inmiddels verwerkt in Duitsland.

Details over de omvang van de mogelijke opdracht uit Napels wil AVR-Van Gansewinkel niet kwijt. Het bedrijf heeft nog "een paar procent" over aan capaciteit die kan worden aangewend voor het Italiaanse afval, zei de woordvoerder.

Fusie

AVR-Van Gansewinkel, met een jaaromzet van 1,2 miljard euro marktleider in Nederland, ontstond vorig jaar uit de fusie tussen het voormalig overheidsbedrijf AVR en het familiebedrijf Van Gansewinkel.