BREDA - Busbedrijf Veolia wil in overleg met de provincie Noord-Brabant over 'gewijzigde omstandigheden' in vervoersregio Midden- en West-Brabant.

Veolia heeft dat donderdag laten weten in een reactie op de afwijzing van een miljoenenclaim die het bedrijf bij de provincie had neergelegd.

Wat de gewijzigde omstandigheden precies zijn wilde directeur Ton Kienhorst donderdag niet toelichten.

Extra kosten

Veolia maakt extra kosten door de gewijzigde implementatie van het busvervoer in Midden- en West-Brabant, staat in een persverklaring. Uit informatie van de provincie bleek woensdag dat het gaat om 1,2 miljoen euro die is uitgegeven aan de inzet van tijdelijke bussen kort na de rommelige aanbesteding.

Verder meent Veolia dat de provincie moet opdraaien voor 4,5 miljoen euro aan personeelskosten die hoger uitvallen omdat een bezuinigingsoperatie vanwege weerstand onder de chauffeurs niet kon worden doorgevoerd.

"De extra kosten zijn het gevolg van de aanbestedingsprocedure die de provincie niet op de juiste wijze heeft geleid. Zelfs toen het busvervoer in de gevaar kwam heeft de provincie niet de verantwoordelijkheid genomen om de crisis op te lossen", aldus de harde woorden van Veolia.

Rechtszaak

Het bedrijf meent dat de provincie vanwege de gewijzigde omstandigheden verplicht is om in overleg te treden. Veolia spreekt over een laatste oproep. Directeur Ton Kienhorst zegt dat hij een rechtszaak wil voorkomen.

De provincie liet woensdag al weten niet in te gaan op de claims van Veolia. Het is nog onduidelijk of er wel een gesprek komt.