ALMERE - Thuiswinkelbedrijf Tel Sell heeft financiële problemen en dreigt daardoor failliet te gaan. Op last van de Belastingdienst vindt donderdag in Almere een openbare verkoop plaats van spullen van de onderneming.

De verkoop gaat niet door als Tel Sell voor donderdagmiddag zijn belastingschuld betaalt zo bleek dinsdag. De Consumentenbond adviseert consumenten geen aanbetaling te doen als ze een product bij Tel Sell bestellen.

"Het wordt moeilijk het geld terug te krijgen, indien er inderdaad een faillissement wordt uitgesproken", aldus een woordvoerder.

Openbare verkoop

De openbare verkoop betreft onder meer een compleet ingerichte callcenter en de complete voorraad van artikelen die het bedrijf via de televisie aanbiedt, zoals fitnessapparaten, sieraden en keukenapparatuur.

Tel Sell brengt de producten aan de man met behulp van reclameboodschappen en via zogenoemde 'infomercials'. Dat zijn langdurige reclames. Het bedrijf heeft een eigen televisiekanaal op de Nederlandse en Belgische kabel. Klanten kunnen de artikelen telefonisch of via de website van het bedrijf bestellen.

Tel Sell, dat is gevestigd in Almere, was niet bereikbaar voor commentaar.