AMSTERDAM - 58 procent van de directeuren heeft een werkende partner. Dertig jaar geleden was dat slechts 16 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van het NCD, Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen. Ruim een kwart van de directeuren vindt dat in een directeursfunctie ook parttime werken mogelijk is. De meerderheid (60 procent) van de directeuren ziet dat echter nog niet zitten.

Directeursfuncties worden nog steeds vooral door mannen bekleed. Zij hebben een werkweek van gemiddeld 53 uur. De partner van een directeur die zelf ook werkt heeft minder moeite met de vele uren die de directeur werkt dan de partner die thuis zit.

Het belang dat directeuren hechten aan hun privé-leven is sterk toegenomen ten opzichte van tien jaar geleden. Zo is het percentage directeuren dat partner/kinderen zeer belangrijk vindt in die periode gestegen van 58 naar 78 procent. Ruim één op de drie directeuren vindt dat hij onvoldoende tijd besteedt aan zijn partner (37 procent) en zijn kinderen (35 procent).

Als de directeuren tien uren per week extra aan hun privé-leven zouden kunnen besteden, zouden ze die het liefste besteden aan hun partner (gemiddeld 2,5 uur), kinderen (gemiddeld 1,6 uur) en sport (gemiddeld 1,6 uur).