EINDHOVEN - Partijen rondom het faillissement van het 'oude' DAF hebben overeenstemming bereikt over de financiële afwikkeling van een groot gedeelte van de resterende boedel.

Dat hebben de curatoren rondom het faillissement vrijdag bekendgemaakt.

Dochterbedrijf

Het gaat om een van de dochters van de teloorgegane voertuigenfabrikant, de oude Van Doorne's Bedrijfswagenfabriek.

Deze ging eind 1993 ten onder. Een doorstart onder de naam Daf Trucks bleek succesvol. In 1996 nam het Amerikaanse Paccar DAF over.

DAF Pensioenfonds

De uitkomst van de jaren slepende afwikkeling is dat het DAF Pensioenfonds ongeveer 5,6 miljoen euro krijgt. Aan werknemers, de Belastingdienst en het UWV wordt ongeveer 21 miljoen euro betaald.

Curatoren

Hoeveel obligatiehouders terugkrijgen, hangt af van een lopende rechtszaak. Deze gaat tussen een ex-werknemer en een van de curatoren van DAF.

Volgens de curatoren hangt een eventuele uitkering aan obligatiehouders en overige schuldeisers deels af van een uitspraak in de kwestie.

Schuldeisers

Vorig jaar maart lieten de curatoren weten dat obligatiehouders naar schatting 26 miljoen euro tegemoet kunnen zien, ongeveer 38 procent van hun oorspronkelijke inleg.

Overige schuldeisers zouden 12,5 miljoen euro terugkrijgen, zo zeiden de curatoren destijds op basis van voorlopige schattingen.