AMSTERDAM - Het eten kan dan top zijn, maar wanneer een restaurant te veel herrie produceert verlaten in ieder geval veel 55-plussers voortijdig de zaak en komen ze ook niet meer terug.

Dat blijkt uit een onderzoek van GAIN, de brancheorganisatie van de Audiologische Industrie Nederland. Het onderzoek, dat werd gehouden onder ruim vijfhonderd mensen, is onderdeel van de nieuwe GAIN-campagne 'Hoort U in de horeca?'.

Lawaai

Bijna een kwart van de respondenten gaat bij te veel lawaai meteen weg en zoekt een andere horecagelegenheid op. Meer dan de helft, 56 procent, blijft wel maar komt nooit meer terug.

Vanzelfsprekend is muziek of achtergrondgeluid in uitgaansgelegenheden niet, vindt ruim 60 procent van de ondervraagden.

Vanzelfsprekend

Deze groep vindt het vanzelfsprekend dat je daar dan ook iets over mag zeggen. Bijna 30 procent zou vaker een avondje uit gaan als er minder geluidsoverlast zou zijn.

GAIN presenteert woensdag in Het Muziektheater in Amsterdam het nieuwste onderzoek naar de effecten van hoorproblemen op het levensgeluk van mensen.