AMSTERDAM - Voormalig programmadirecteur van RTL4, Wim ter Laak, maakt samen met Reinout Oerlemans en zijn bedrijf Eyeworks de overstap naar Amerika.

Ter Laak (39) is aangesteld als Creative Director International bij Eyeworks. Zijn standplaats is vanaf zomer 2008 Los Angeles. Dat maakte Eyeworks dinsdag bekend.

"In zijn nieuwe rol zal Ter Laak zich richten op de creatieve uitwisseling van de internationale Eyeworks catalogus, om zo de uitwisseling van programma's tussen Amerika en Europa - en vice versa - te optimaliseren. Daarnaast zal hij direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe formats", aldus televisieproducent Eyeworks.

Ter Laak begint zijn nieuwe functie met ingang van 1 februari 2008 vanuit het in Amsterdam gevestigde hoofdkantoor. Vanaf de zomer zal hij zich permanent vestigen in Los Angeles.

Veronica

De carrière van Ter Laak begon in 1988 bij Veronica Radio. Als programmadirecteur bij RTL4 was hij onder meer verantwoordelijk voor de succesvolle programma's Dancing With the Stars, Bouwval Gezocht en X-Factor. Op 1 juli 2007 vertrok Ter Laak bij RTL omdat zijn ideeën over zijn toekomst bij RTL afweken van die van de hoofddirectie.

"Ik zie dit als een grote kans die ik niet voorbij mag laten gaan. Ik ben altijd al enorm gefascineerd geweest door het land Amerika en die overweldigende televisiemarkt. Na veel ervaring op te hebben gedaan in de internationale televisiewereld aan de zenderkant bij de RTL groep, maak ik nu met veel plezier de overstap naar een toonaangevende producent", aldus Ter Laak.