AMSTERDAM - De beloning van topmannen en -vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven is met 44 procent gestegen. Verdiende de CEO van een bedrijf in 2005 nog gemiddeld 2,5 miljoen euro, vorig jaar kwam dit het totale beloningspakket uit op 3,6 miljoen euro.

Dat blijkt maandag uit onderzoek van de Erasmus Universiteit en adviesbureau Hewitt Associates.

De financieel topman van een gemiddeld bedrijf zag zijn beloning minder hard stijgen (7 procent meer). Voor de overige leden van de raad van bestuur bleef de waarde van het beloningspakket nagenoeg gelijk.

De samenstelling van het pakket van de topman veranderde ook. De kortetermijnbonus werd veel belangrijker. Bovendien zijn de bonusregelingen volgens de onderzoekers complexer geworden. De trend is om steeds meer financiële prestatiemaatstaven te gebruiken binnen bonusregelingen.

Bonusstijgingen

De komst van een nieuwe topman bij een bedrijf leidt tot grote salaris- en bonusstijgingen. Volgens de onderzoekers is dit te verklaren doordat er meer buitenlandse bestuurders bij Nederlandse bedrijven werkzaam zijn.

Daarnaast verkeerde een aantal bedrijven in een crisissituatie waardoor de onderhandelingsmacht van de bestuurders groter was. Opvallend is wel dat bij de wisseling van de financiële topman dit effect niet optreedt.

Targetbonus

Ondernemingen betalen steeds vaker bonussen die hoger zijn dan het vooraf overeengekomen bedrag of beloningspercentage. Vorig jaar kreeg twee derde van de topmannen meer dan de zogenoemde targetbonus.

Ook kreeg een op de vijf bestuurders meer uitbetaald dan het maximum dat was afgesproken. Bestuurders kregen bovendien soms ad-hoc bonussen voor bijvoorbeeld geslaagde aankopen of desinvesteringen.