LONDEN - Het consortium van de Nederlandse en Deense bierbrouwers Heineken en Carlsberg heeft geen plannen voor het verhogen van zijn bod op de Britse branchegenoot Scottish & Newcastle (S&N). Dat heeft Jorgen Buhl Rasmussen, topman van Carlsberg, gezegd in een interview in The Sunday Times.

De twee brouwers bieden 750 pence per aandeel S&N, wat in totaal neerkomt op ongeveer 7,3 miljard pond. S&N wees het bod als te laag van de hand.

"Zij moeten iets zien wat wij niet zien", aldus Rasmussen over de afwijzing van S&N. "Waarom vertellen ze ons dat niet? Dat is de enige manier om vooruit te komen." Het consortium streeft naar een vriendelijke overname, maar tot nu toe heeft het tweetal nog niet met S&N om de tafel gezeten om over het bod te praten.

"Als we geen teken krijgen dat ze willen praten, dan komt er zeer zeker een punt dat we gaan zeggen: terug naar de normale gang van zaken", aldus de topman. Hij snapt niet waarom S&N niet om de tafel wil zitten.

Reactie

S&N heeft in reactie op het bod juridische stappen ondernomen tegen Carlsberg. S&N meent dat Carlsberg bepaalde afspraken heeft gebroken rondom Baltic Beverages Holding (BBH), waarvan S&N en Carlsberg voor de helft eigenaar zijn. S&N wil via de rechter afdwingen dat Carlsberg zijn belang verkoopt.

"S&N probeert tussen ons in te komen, maar ze zullen niet succesvol zijn. Wij hebben ons voorbereid", aldus Rasmussen.