LONDEN - De integratie van onderdelen van ABN Amro die bij de overname van de Nederlandse bank zijn toegevallen aan de Royal Bank of Scotland verloopt goed. Dat heeft de Schotse bank donderdag bekend gemaakt. De overname zal RBS meer opleveren dan de bank eerder had verwacht. Nadere details hierover verstrekte RBS niet.

Een consortium onder leiding van RBS nam ABN Amro in oktober over voor 71 miljard euro. Fortis en Banco Santander waren de andere leden van het bankentrio dat ABN Amro na de overname heeft opgesplitst.

RBS stelde donderdag de winstprognose voor dit jaar naar boven bij. De bank liet weten dat de winst "boven de verwachting van analisten zal uitkomen". In de winstverwachting zijn de resultaten van ABN Amro niet meegenomen.

Analisten

Analisten hadden een winst voorspeld van circa 9,86 miljard pond (13,7 miljard euro). RBS verwacht dat de winst hoger uitpakt, ondanks de 1,25 miljard pond die de bank moet afschrijven als gevolg van de problemen op de kredietmarkten.

Hiervan heeft 950 miljoen pond betrekking op RBS' eigen activiteiten en 300 miljoen pond op die van ABN Amro overgenomen onderdelen. ABN Amro maakte in een aanvulling op mededeling van RBS bekend de winstverwachting over heel 2007 te handhaven.