AMSTERDAM - TNT stelt zijn investeringsbeslissingen in Duitsland voorlopig uit in reactie op de mogelijke invoering van een minimumloon voor Duitse postbodes. Dat schrijft de Telegraaf woensdag.

"Dit is pure protectie. Dit zal de liberalisatie van de postmarkt en concurrentie in het land vernietigen", zei topman Peter Bakker gisteren tijdens een congres in Amsterdam.

De Duitse regering gooit de Duitse postmarkt in januari volledig open, maar wil een wettelijk minimumloon voor de postsector invoeren. Volgens Bakker is er dan geen sprake van een gelijk speelveld, wat altijd door TNT als voorwaarde is gesteld voor het opengaan van de Nederlandse postmarkt, zo stelt de krant. Concurrent en monopolist Deutsche Post geniet in Duitsland nog steeds de vrijstelling van 19 procent btw.

Onwaarschijnlijk

"Het is zeer onwaarschijnlijk dat we dan gaan uitbreiden, we zullen alleen daar investeren waar we waarde kunnen creëren", aldus Bakker in De Telegraaf. Volgens Deutsche Post moet TNT niet zeuren. "De Duitse postmarkt wordt volgend jaar geliberaliseerd, we verwachten dan dat de Nederlanders hun markt ook openen", aldus een woordvoerder.