AMSTERDAM - De Gouden Gids en de Telefoongids vallen naar verwachting vanaf 2009 als één gids op de mat. De uitgevers van de twee gidsen willen hun Nederlandse activiteiten combineren. European Directories (Telefoongids) wil daartoe branchegenoot Truvo Nederland (Gouden Gids) kopen. Dat hebben de ondernemingen dinsdag bekendgemaakt.

De bedoeling is de transactie, waarover de partijen geen financiële details verstrekken, in de eerste helft van 2008 af te ronden. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Aan de ondernemingsraden van beide bedrijven is om advies gevraagd.

Of er door de samenvoeging ontslagen vallen, is nog niet bekend. Bij de Telefoongids werken ongeveer 800 medewerkers. Truvo Nederland heeft 650 werknemers. "Het is nog te vroeg om daarover te speculeren, omdat we nog in gesprek zijn over de invulling van de fusie", aldus een woordvoerder van European Directories.

Fusie

European Directories, dat ontstond uit een fusie van het Finse Fonecta, de Telefoongids en het Poolse Mediatel, levert in onder meer Nederland, Denemarken, Finland en Polen telefoon- en bedrijfsgidsen. Truvo Nederland is onderdeel van Truvo, dat onder meer op de advertentiemarkt in Nederland, België, Portugal en Ierland opereert.