DEN HAAG - Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) verwacht dit jaar een recordomzet van 530 miljoen euro aan biologische producten. Vooral de verkoop in supermarkten nam de eerste helft van 2007 toe.

Diezelfde supermarkten gaan de komende tijd biologische producten aantrekkelijker maken door ze goedkoper te maken. Dat kondigde het CBL dinsdag aan bij de overhandiging van het boek 'Visie op biologisch' aan de Tweede Kamer.

Supermarkten streven er de komende jaren naar hun aandeel biologische artikelen twee keer zo hard te laten groeien als de totale markt.

Voorrang

"Biologische producten krijgen voorrang in de winkel. Door biologisch vaker in de aanbieding te doen, willen supermarkten meer consumenten bereiken. Verder bieden zij van steeds meer huismerken ook een biologische variant aan", aldus het CBL dat stelt dat de branche er vertrouwen in heeft en bereid is hier werk van te maken.

Doorbraak

"Tien jaar geleden stelde biologisch nog niets voor en ook vijf jaar geleden was in de cijfers nog geen groei te zien. Nu is er echt een doorbraak.

De eerste helft van 2007 steeg de verkoop van biologische producten in supermarkten met ruim 15 procent. Prijs blijft belangrijk voor mensen, maar ze vinden ook het verhaal erbij belangrijk", weet de CBL-woordvoerster.

Prijs

Door steeds meer biologische artikelen op de markt te brengen, kan de prijs ervan omlaag, verwacht het CBL. "Zo wordt biologisch voor een grotere groep consumenten steeds aantrekkelijker."