UTRECHT - De circa 13.000 werknemers in warenhuizen van Vroom en Dreesmann (V&D) krijgen dit jaar een loonsverhoging van 2,25 procent. Daarnaast gaat het winkelbedrijf een bedrag dat neerkomt op 0,25 procent van de loonkosten extra investeren in scholing van zijn personeel. Dat hebben vakbonden en Vroom & Dreesmann maandag afgesproken in een nieuwe CAO, die een looptijd kent van een jaar.

Per 1 mei krijgen de werknemers een salarisverbetering van 1 procent en per 1 september komt daar nog eens 1,25 procent bovenop. Aanvankelijk hadden de bonden een loonsverhoging van 2,5 procent geëist. "Maar het gaat eigenlijk al jaren niet met Vroom & Dreesmann zoals het zou moeten. Daarom is dit nog een mooi resultaat", aldus bestuurster M. Jansen van FNV Bondgenoten.

Vooral over de scholingsplannen van het bedrijf is de vakbondsbestuurster zeer te spreken. Jansen wijst erop dat V&D al jaren continu kleine reorganisaties doorvoert. "Door personeel om- en bij te scholen hopen we meer mensen aan het werk te houden binnen het bedrijf", stelt zij.

Het moederconcern Vendex KBB bevestigt dat Vroom & Dreesmann doorlopend reorganiseert sinds de verkopen van de zeventig warenhuizen in 2000 in een dalende lijn terecht zijn gekomen. Volgens een woordvoerder is het bedrijf daarom al langer bezig via scholing mensen binnen het bedrijf te houden. "Vaak kunnen we ze met leer-werktrajecten aan een andere baan helpen. Zo hebben we in het afgelopen jaar circa 3000 werknemers aan een mbo- of hbo-diploma kunnen helpen."