AMSTERDAM - Marktkenners sluiten een concurrerend bod op het uitzendconcern Vedior niet uit, nu branchegenoot Randstad maandag een vriendelijk overnamebod van circa 3,3 miljard euro heeft uitgebracht op de onderneming.

Het Zwitserse Adecco en het Amerikaanse Manpower worden genoemd als potentiële kandidaten.

"Op zich is het bod van Randstad wel mooi als je kijkt naar de aandelenkoers van een paar weken geleden, maar vergeleken met afgelopen zomer is het niet veel bijzonders. We moeten de kans op een tegenbod niet onderschatten", zei Rik Zwaneveld, handelaar bij AFS Brokers.

Kapers

Ook Johan van den Hooven van Theodoor Gilissen acht een concurrerend bod goed mogelijk. "Het is niet uit te sluiten dat andere bedrijven zich gaan mengen in de overnamestrijd", aldus de analist. Volgens Zwaneveld van AFS liggen er "genoeg kapers op de kust" die Vedior zouden willen inlijven.

's Werelds grootste uitzendconcern Adecco liet vorige week weten niet meer dan 1 miljard euro te willen spenderen aan overnames. Sommige marktvorsers nemen dit echter met een korreltje zout. "Men zegt wat en een paar weken later is het weer wat anders", zei Zwaneveld.

TomTom

Jeroen Brenninkmeijer van Nachenius Tjeenk is minder overtuigd van een tegenbod. "Zeg nooit nooit, maar ik acht de kans stukken kleiner dan bij de overname van TeleAtlas door TomTom", aldus de vermogensbeheerder.

De Nederlandse producent van navigatieapparatuur wil TeleAtlas, een maker van digitale kaarten, overnemen. TomTom kreeg te maken met een tegenbod op TeleAtlas van zijn Amerikaanse concurrent Garmin. De Amerikanen gooiden echter vorige maand de handdoek in de ring, nadat TomTom zijn bod had verhoogd tot 2,9 miljard had verhoogd.

Brenninkmeijer houdt wel rekening met de mogelijkheid dat aandeelhouders van Vedior een hoger deel in contanten zullen eisen. Randstad biedt 9,50 euro in contanten per aandeel en een eigen aandeel per drie aandelen Vedior. De aandelenkoers van Randstad is maandag scherp gedaald waardoor het bod minder waard is geworden.