Nettoloon in 2008 iets hoger

DIEMEN- Het loonstrookje van januari 2008 laat weinig verschuivingen zien. Mensen met een laag of met een hoog inkomen houden volgend jaar netto ietsje meer van hun loon over. De middeninkomens leveren een klein beetje in.

Dit blijkt uit de eerste berekeningen van Randstad HR Solutions, dat de wijzigingen in de belastingschijven en de veranderingen in premies voor komend jaar heeft doorberekend. In 2009 laat het salarisstrookje volgens de berekeningen een rooskleuriger beeld zien.

Werknemers met een bruto salaris tot 2480 euro houden volgend jaar tot een half procent salaris netto meer over. Zo krijgt iemand met een bruto maandloon van 1600 euro er netto ruim 4 euro per maand bij.

Achteruit

Middeninkomens (van 2480 tot 4375 euro) gaan er netto iets op achteruit. Zij houden per maand gemiddeld een halve euro minder over. Voor de inkomens vanaf 4375 euro stijgt het komend jaar het netto maandsalaris met 1 à 2 euro. Deze veranderingen in het salaris zijn het gevolg van wijzigingen in de belastingschijven.

Een werknemer met het minimumloon krijgt er netto 14 euro bij. Dit komt vooral door de stijging van het wettelijk minimumloon, dat volgend jaar omhooggaat van bruto 1317 euro naar 1335 euro.

Vooruitzichten

In 2009 zijn de vooruitzichten volgens de berekeningen van Randstad beter. Dan hoeven werknemers geen WW-premie meer te betalen, waardoor iedereen er netto op vooruitgaat.

Voor de werkgevers stijgen de loonkosten in 2008 gemiddeld met een dikke procent.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie