Santander verdient 860 miljoen met kantorenverkoop

MADRID - De Spaanse bank Banco Santander, die deel uitmaakt van het bankentrio dat ABN Amro heeft overgenomen, heeft een boekwinst gemaakt van 860 miljoen euro op de verkoop van vrijwel alle kantoren van de bank in Spanje.

Dat maakte de grootste bank van Spanje vrijdag bekend. In totaal verkocht Santander 1152 kantoorfilialen aan een consortium van investeerders en vastgoedfondsen.

Transactie

De transactie had een waarde van meer dan 2 miljard euro en is een van de grootste vastgoedtransacties in Europa dit jaar.

De bank blijft wel gebruik maken van de kantoren en heeft leasecontracten gesloten met een looptijd tot 47 jaar.

Eerder deze maand verkocht Santander ook al tien kantoorpanden. Het hoofdkantoor van de bank in de plaats Santander wordt echter niet verkocht.

ABN Amro

De verkoop was nodig om de overname van delen van ABN Amro te financieren. Santander droeg bijna 20 miljard euro bij aan de totale overnamesom van bijna 72 miljard euro.

Daarvoor kreeg de Spaanse bank de Italiaanse en Zuid-Amerikaanse activiteiten van ABN Amro in bezit. Onlangs verkocht Santander de Italiaanse ABN- dochter Antonveneta voor 9 miljard euro aan de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena.

Tip de redactie