De Jager komt grensarbeiders tegemoet

DEN HAAG - Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) komt Nederlanders die hier wonen maar in België werken tegemoet. De heffingsrente die zij over 2003 en 2004 moeten betalen over onterecht ontvangen belastinggeld, wordt verlaagd.

De Jager schrijft dat vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Nederland en België hebben sinds 2003 nieuwe afspraken over de belasting die ingehouden wordt op het inkomen van grensarbeiders. Aanvankelijk gebeurde dat via de Nederlandse fiscus, maar sinds 2003 betalen grensarbeiders in België belasting.

Loonbelasting

Dat is financieel minder gunstig waardoor er een compensatieregeling kwam, noodgedwongen gebaseerd op voorlopige bedragen vanuit België omdat daar pas na jaren de definitieve loonbelasting wordt vastgesteld.

Zo kan het zijn dat grensarbeiders te veel compensatie hebben gekregen en dus moeten terugbetalen, inclusie heffingsrente.

De Jager zegt te begrijpen dat de verschillen tussen de fiscale systemen van België en Nederland tot "gevoelens van onrechtvaardigheid" kunnen leiden. Gezien de zeer complexe regelgeving is een gewenningsperiode volgens hem te begrijpen en wil hij zich coulant opstellen.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie