Hak stopt met blik

GIESSEN - Hak stopt met de productie van blikconserven. De productie van blikconserven in de fabriek in Heusden wordt medio mei volgend jaar stilgelegd.

Met het verdwijnen van het blik komen veertig banen op de tocht te staan, bevestigde directeur Michel van Ginkel vrijdag een bericht hierover op de website van het Brabants Dagblad.

In de fabriek in Heusden, een voormalige fabriek van het merk Jonker Fris, maakt Hak voor supermarkten uit binnen- en buitenland groenteconserven in blik.

Samenvoegen

Twee jaar geleden nam investeringsmaatschappij Neerlands Glorie Hak en Jonker Fris over. Het was de bedoeling de twee fabrieken (van Hak in Giessen en die van Jonker Fris in Heusden) samen te voegen wegens onderbezetting.

Mede doordat het erg lang duurde voordat Hak de vereiste vergunningen kreeg voor de uitbreiding van de fabriek in Giessen, heeft het bedrijf besloten 'blik' af te stoten.

Omzet

Wat het afstoten van blik voor de omzet gaat betekenen, wilde Van Ginkel niet zeggen. "We moeten een deel van de omzet missen, maar we zien een goede ontwikkeling van glas en dat geeft ons het volste vertrouwen in de toekomst."

Van Ginkel sluit gedwongen ontslagen niet uit, maar is optimistisch om de medewerkers te herplaatsen. Bij Hak werken 290 mensen.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie