Tien miljoenste container via Rotterdamse haven (video)

ROTTERDAM - In de Rotterdamse haven is vrijdag de tien miljoenste container overgeslagen. De haven is daarmee de eerste Europese haven die binnen een jaar tien miljoen containereenheden (TEU) omslaat.

Speciaal voor deze gelegenheid is de inhoud van de container bestemd voor een goed doel. Samen met Right to Play-ambassadeur en atlete Letitia Vriesde haalde president-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam de container van stapel voor een reis richting Indonesië.

'Where is this 10th mln container of Rotterdam going to?' is op de speciale recordcontainer te lezen.De container is gevuld met sportartikelen van de hulporganisatie Right to Play die zich inzet voor kinderen die door geweld, rampen en armoede zijn getroffen.

Hulpprojecten

Ter gelegenheid van deze mijlpaal hebben terminals, rederijen en andere bedrijven in de haven meegeholpen aan de verscheping van een aantal containers met ongeveer 40.000 voetballen voor hulpprojecten in Sri Lanka, Thailand, Tanzania, Libanon, Indonesië, Palestijnse gebieden, Ghana en Benin.

De Rotterdamse haven bereikte in 1974 voor het eerst de grens van 1 miljoen overgeslagen containereenheden. In 1997 waren dat er ruim 5 miljoen. De verwachting is dat in 2020 ongeveer 25 miljoen containereenheden per jaar in de Rotterdamse haven worden overgeslagen.

Tip de redactie