Speciale zorgpolis voor homo's

AMSTERDAM - Na een speciale verzekering voor vegetariërs en voor niet-rokers kunnen ook homo's nu een 'eigen' polis afsluiten.

Zorgverzekeraar Agis biedt vanaf volgens jaar de homo-polis aan op initiatief van homobelangenvereniging COC. Nederland is voor zover bekend het eerste land ter wereld met een speciale verzekeringspolis voor homo's, schrijft De Telegraaf.

In de zorgpolis voor homo's komen diverse 'roze elementen' zegt COC-voorzitter Frank van Dalen in de krant. Daarbij moet worden gedacht aan een overzicht van homovriendelijke ziekenhuizen en zorginstellingen en specifieke aandacht voor hiv- en aidspatiënten. Het COC spreekt daarnaast niet over mantelzorgers maar over gay- en lesbobuddy's.

Ongeluk

Volgens Van Dalen ondervinden veel homo's problemen wanneer ze in het buitenland een ongeluk krijgen. Ze zouden worden tegengewerkt door lokale autoriteiten. Ook zou uit onderzoek blijken dat homo's en lesbiennes in de thuiszorg, bij huisartsen en zorginstellingen worden gediscrimineerd.

Hoe de zorgpolis precies wordt ingevuld moet duidelijk worden na onderzoek van COC en Agis onder homoseksuelen. Daaruit moet blijken welke behoeften er zijn onder de doelgroep.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie