'Europeanen moeten productiever worden'

BRUSSEL - Europese werknemers moeten nog productiever worden. De Europese Commissie neemt geen genoegen met de recente toename. Extra maatregelen zijn nodig, zoals meer en beter onderzoek en meer echte concurrentie tussen bedrijven in landen van de Europese Unie.

"Europa moet zijn concurrentiekracht versterken om de voordelen te genieten van de globalisering", stelde EU-commissaris Joaquin Almunia (economische zaken) woensdag bij de presentatie van een rapport over de Europese economie in 2007.

Europese werknemers zijn al sinds begin jaren negentig minder productief dan Amerikaanse collega's. Vorig jaar ging het plots wel beter in Europa, met een toename van de productiviteit met 1,5 procent tegen 0,9 procent in de Verenigde Staten. Maar Brussel is niet onder de indruk van het EU-cijfer: de toename komt grotendeels alleen door het Duitse bedrijfsleven, zegt de Europese Commissie.

Almunia vraagt ook de EU-landen hun overheidsfinanciën te verbeteren. Dan blijft er geld over voor meer investeringen en ander economische groeibeleid.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie