JSF niet vertraagd

DEN HAAG - De ontwikkeling van het jachtvliegtuig F-35, beter bekend als de Joint Strike Fighter (JSF), loopt geen vertraging op. Dat meldde het ministerie van Defensie dinsdag.

GroenLinks gaf eerder aan opheldering te willen over berichten dat de testvluchten van de JSF stil zou liggen. De partij vreest vertraging en een verhoging van de kosten voor de vermoedelijke opvolger van de F-16 gevechtsvliegtuigen van het Nederlandse leger.

De luchtmachttop van Defensie werd dinsdagochtend in Breda uitgebreid ingelicht over de status van het project. Daaruit bleek dat testvluchten in mei en augustus verkeerd gingen en dat de testvluchten stil lagen, maar dat overige testen wel doorgingen. Binnenkort worden de testvluchten weer hervat.

Goedkoop

Staatssecretaris Cees van der Knaap gaf een week geleden nog aan dat de JSF op dit moment het beste toestel is voor de laagste prijs. Het is volgens hem momenteel goedkoper dan de twee alternatieven.

Naar verwachting tekent Nederland de komende maanden een overeenkomst over de aanschaf van twee testtoestellen, die in 2011 en 2012 klaar moeten zijn.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie