Spoedoverleg over nieuwe taximeters

DEN HAAG - Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer wil op "zeer korte termijn" overleggen met fabrikanten van taximeters en de taxibranche over technische problemen met de nieuwe meters. Dat heeft zij maandag bekendgemaakt.

De fabrikanten denken dat zij de nieuwe meters niet voor 1 februari in orde kunnen krijgen. Daarmee dreigt voor de vierde keer uitstel van de nieuwe tarieven voor taxi's. De nieuwe taxiprijzen zouden op 1 februari volgend jaar moeten ingaan.

Instaptarief

Huizinga wil een systeem invoeren waarbij de klant een instaptarief van maximaal 7,50 euro betaalt. De eerste 2 kilometer zijn inbegrepen. Daarna volgt een vast bedrag (ten hoogste 2,20 euro) per kilometer. In een file of voor een verkeerslicht tikt de meter niet door.

Om dit systeem in te voeren moeten de taximeters worden omgebouwd, maar dit stuit op technische problemen. In de eerste tweehonderd meter gaan de meters nu soms al lopen, terwijl dat pas mag na 2 kilometer.

Blij

Een woordvoerder van de brancheorganisatie van taxi's KNV is blij met de oproep van Huizinga. De organisatie wil echter niet zozeer over de meters praten, maar over de nieuwe taxitarieven. De taxi's eisen dat de rittijd blijft meetellen in de prijs.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie