AMSTERDAM - Automatiseerder Getronics probeert dit jaar een winst voor rente, belasting en afschrijving van goodwill (ebita) te realiseren van 69 tot 89 miljoen euro. Dit heeft de onderneming woensdag gemeld tijdens een aandeelhoudersvergadering. "Dit is geen voorspelling", benadrukte bestuursvoorzitter A. Rückert.

In de doelstelling voor 2003 is de winstbijdrage van Getronics Human Resource Solutions (GHRS) nog voor zes maanden meegerekend. Het betreft een bedrag van 17 miljoen euro. Getronics onderhandelt momenteel over de verkoop van het zeer winstgevende GHRS, dat salarisstrookjes verzorgt.

De ebita in 2002 bedroeg 106 miljoen euro. Dat was inclusief de winstbijdragen van GHRS (34 miljoen) en het inmiddels verkochte Getronics Government Solutions (45 miljoen). Zonder deze bedrijfsonderdelen resteerde er 27 miljoen euro.

Dat restantbedrag komt, samen met de 17 miljoen euro van GHRS, terug in de ebita van 2003, zo liet Rückert woensdag in zijn presentatie zien. Daarnaast verwacht hij dat de verlieslatende Italiaanse divisie beter presteert met een bijdrage van 20 tot 30 miljoen euro. "Daarmee is het verlies van vorig jaar nog niet goed gemaakt, maar het is een verbetering", stelde Rückert. In de berekening is verder Nederland goed voor 5 tot 10 miljoen euro. De overige landen dragen samen maximaal 5 miljoen bij.