HAARLEM - Vliegtarieven.nl heeft onderzoek gedaan naar stoelafmetingen van 23 luchtvaartmaatschappijen in de economy, business en first class. Het online reisbureau deed dit onderzoek om de prijs-kwaliteit verhouding van vliegtarieven meer inzichtelijk te maken voor reizigers.

Alleen maatschappijen die vanaf of via Amsterdam vliegen werden aan het onderzoek blootgesteld. De breedte van de stoelen in centimeters, de afstand (beenruimte) tussen de stoelen en het aantal graden dat de leuning naar achter kan kwamen in de test aan de orde.

Beenruimte

Uit het onderzoek blijkt dat de maatschappijen met de meeste beenruimte in de economy class Malaysia Airlines, Garuda Indonedia, Singapore Airlines en EVA zijn. Terwijl Transavia, BasiqAir en Easyjet het minst aantrekkelijk is voor lange mensen.Op dit punt komt British Airways in de business class als beste uit de test. Lufthansa heeft first class de meest beenruimte.

Optimale slaaphouding

Alleen bij Singapore Airlines (Boeing 777) en British Airways business class kan de leuning volledig plat, zodat er een optimale slaaphouding ontstaat. First class hebben de meeste maatschappijen dit.

Vliegtarieven.nl heeft aangegeven in de toekomst meer onderzoeken te publiceren die voor reizigers interessant kunnen zijn.