BREDA - De politie heeft vorige week op verschillende plaatsen in Nederland zeven mannen aangehouden op verdenking van grootschalige fraude met pinpassen. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Breda vrijdag bekendgemaakt.

De verdachten wisten bij betaalautomaten van onbemande benzinestations in onder meer Rotterdam, Schiedam, Rumpt, Veghel, Breda, Doetinchem en Utrecht de gegevens van de magneetstrip van de passen en pincodes te bemachtigen. Korte tijd daarna namen ze in Nederland, België, Duitsland en Polen voor honderdduizenden euro's geld op van de betreffende rekeningen. Het aantal gedupeerden loopt in de honderden.

De politie kwam de mannen onder meer op het spoor door getuigenverklaringen en videobeelden van de benzinestations waarop zij te zien waren. Bij huiszoekingen op meerdere locaties in Nederland heeft de politie onder meer gekopieerde bankpassen en voertuigen in beslag genomen. Zes van de zeven verdachten zitten nog vast. In het onderzoek hebben de Interregionale Fraudeteams Zuid-Nederland en West-Nederland samengewerkt met de politie Achterhoek.