ZOETERMEER - Bijna zeventig truckers en vakbondsbestuurders van FNV Bondgenoten hebben vrijdagmorgen met schuim en vrachtwagens blokkades opgeworpen voor het hoofdkantoor van Transport en Logistiek Nederland (TLN) in Zoetermeer. Met de actie wil de vakbond de werkgevers onder druk zetten in de onderhandelingen over een nieuwe CAO voor het beroepsgoederenvervoer over de weg.

"Ik heb mijn opponenten van de onderhandelingstafel al door het schuim naar de toegang van hun kantoor mogen loodsen. Onder het mom van CAO-overtreders, schuim der natie", aldus CAO-onderhandelaar J. Heilig van FNV Bondgenoten. De bonden zijn er volgens de bestuurder vooral verontwaardigd over dat werkgevers niet willen meewerken aan de controle op een betere naleving van de CAO.

FNV Bondgenoten heeft het gebouw van TLN niet geheel geblokkeerd. Mensen kunnen wel naar binnen. "Er zit namelijk ook een ander bedrijf in het kantoor en we voeren vooralsnog ludieke acties", stelde Heilig.

In Drachten protesteren ongeveer dertig vrachtwagenchauffeurs met hun truck bij de vestiging van de werkgeversvereniging in Drachten. Daarnaast is de CNV Bedrijvenbond met een twintigtal chauffeurs onderweg naar het hoofdkantoor van de andere werkgeversorganisatie in het beroepsgoederenvervoer, Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) in Den Haag. Rond 11.00 uur wil de CNV-bond aan de KNV-onderhandelaars een petitie overhandigen.