AMSTERDAM - Het ministerie van Landbouw heeft twee extra ambtenaren moeten aannemen om de stroom Kamervragen van de Partij voor de Dieren te beantwoorden. Dat meldt het departement maandag in het AD.

Sinds de partij in november voor het eerst in de Tweede Kamer kwam, stelde de dierenpartij 162 vragen aan de minister van Landbouw.

De beantwoording van de Kamervragen zou totnogtoe 342 duizend euro hebben gekost. Fractievoorzitter MarianneThieme laat weten dat ze het mooi vindt dat er twee extra ambtenaren nodig zijn, dan kan er 'beter worden nagedacht'.

Nagedacht

"Het is juist heel goed dat wij zoveel vragen stellen. Op het ministerie wordt nog maar weinig nagedacht over het belang van dierenwelzijn", stelt de fractievoorzitter. Het ministerie is volgens haar meer een bedrijfsorganisatie van de landbouwsector dan een departement.

Ook de PVV van Geert Wilders laat zich niet onbetuigd wat betreft het stellen van Kamervragen. De PVV stelde in een klein jaar 136 vragen aan het ministerie van Justitie.

SP

Aan de top van het 'vragenklassement' staat met 597 de SP. De ChristenUnie stelt met 59 vragen in bijna een jaar de minste vragen.

Het beantwoorden van een set Kamervragen kost tweeduizend euro. De 2415 Kamervragen hebben zodoende sinds november 4,8 miljoen euro gekost.