BAARN - De resultaten van Samas zijn in de tweede helft van het op 31 maart geëindigde boekjaar negatief geweest. Hierdoor komt de kantoorinrichter ook over het hele boekjaar 2002/2003 op verlies te staan, zo maakte het concern woensdagochtend bekend.

Vooral de resultaten in het doorgaans sterke vierde kwartaal en in het bijzonder in maart waren teleurstellend. Dit is veroorzaakt door een omzet die in alle landen waarin Samas werkt, belangrijk lager was dan verwacht. Daarbij kwamen ook de marges door een sterk toegenomen prijsconcurrentie onder druk te staan.

Inmiddels zijn in alle landen verdere kostenreducties of herstructureringen ter hand genomen. Op 4 juni komt Samas met nadere informatie. Het concern komt dan met de jaarcijfers.

De situatie bij Samas verslechtert al langere tijd. Het gaat niet goed met de markten voor kantoorinrichting. Al over het voorgaande boekjaar meldde Samas dat er overal flink minder geld werd uitgegeven voor kantoorinrichting. In de eerste helft van het nu afgesloten boekjaar daalde de nettowinst van 8,9 miljoen naar ,1 miljoen euro. Daardoor werd het concern al gedwongen in te krimpen. Samas is actief in diverse Europese landen. De 3100 medewerkers zorgen voor een omzet van meer dan een half miljard euro.