Noord-Brabant wil meer gratis openbaar vervoer

DEN BOSCH - Noord-Brabant moet het aantal proeven met gratis en goedkoop openbaar vervoer uitbreiden. Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben Gedeputeerde Staten (GS) daar vrijdag om gevraagd.

GS wil de proef houden in Den Bosch, Tilburg en de gemeenten Drimmelen, Oosterhout, Geertruidenberg en Moerdijk. Volgend jaar krijgt de Brabantse hoofdstad gratis openbaar vervoer, kunnen Tilburgers tot 12 jaar en boven de 65 jaar voor niets op de bus stappen en betalen reizigers in de genoemde gemeenten slechts 50 cent voor een rit.

De Staten willen de proef uitbreiden met twee projecten. Een voor doelgroepen in Oss, en een '50 cent-proef' in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Halderberge, Rucphen, Woensdrecht en Steenbergen.

Arbeidsonrust

Het is nog niet bekend wanneer de experimenten beginnen. De oorspronkelijke begindatum (1 januari 2008) wordt niet gehaald, door voortdurende arbeidsonrust bij busbedrijf Veolia in Midden- en West-Brabant. De bijgestelde deadline is eind 2008, zei een provinciewoordvoerster.

Luchtkwaliteit

De pilots duren anderhalf jaar. Ze moeten uitwijzen wat de beste optie voor heel Noord-Brabant is. De provincie let daarbij op de kosten, deelname van de reizigers, verbetering van de luchtkwaliteit, verbetering van maatschappelijke participatie en vermindering van files.

Op 14 december neemt Provinciale Staten een besluit over de toekenning.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie