DEN HAAG - Als het mobieletelefoniebedrijf O2 in Duitsland te koop komt te staan, zal KPN overwegen het te kopen. Dat zei een woordvoerder van het Nederlandse telecomconcern dinsdag.

De woordvoerder verwees naar uitlatingen van topman A. Scheepbouwer, die recent aangaf dat de divisie mobiele telefonie van KPN vooral in Duitsland en België moet groeien.

Volgens de KPN-woordvoerder streeft het concern in de eerste plaats naar organische groei. "Maar wij sluiten onze ogen niet voor mogelijkheden, als die zich voordoen", zei hij. De woordvoerder benadrukte dat KPN niet in gesprek is over een overname van 02, een dochteronderneming van het Britse mobiele telefonieconcern mmO2. "En we jagen er ook niet op."

Bij de presentaties van de jaarcijfers toonde Scheepbouwer zich nog terughoudend over acquisities in de nabije toekomst. "KPN past bescheidenheid. Eerst moet de schuld verder omlaag. De volgende uitdaging is het creëren van groei op lange termijn", zei hij toen.

KPN is in Duitsland actief via zijn dochter E-Plus, met een marktaandeel van circa 13 procent. Telecomanalisten gaan ervan uit dat er op de Duitse markt plaats is voor drie aanbieders. Daar zitten volgens hen in elk geval T-Mobile en Vodafone bij.