Clementie voor kroegbaas die optreedt tegen roken

DEN HAAG - Kroegbazen en restauranthouders die er alles aan hebben gedaan om roken in hun zaak tegen te gaan, hoeven niet bang te zijn voor een boete. Dat zei minister Ab Klink (Volksgezondheid) donderdag in de Tweede Kamer.

Hij reageerde op een voorstel van de Partij voor de Vrijheid om een horecaondernemer eerst te waarschuwen als een klant in zijn zaak toch een sigaret opsteekt. Bij de tweede overtreding zou hij een boete kunnen krijgen van 100 euro. Klink onderschreef de waarschuwing, maar hield vast aan de geldende boetes voor roken op de werkplek van 300 euro.

De horecaondernemers willen graag dat na ingang van het rookverbod in hun branche per 1 juli ook de klant die rookt een boete kan krijgen. Maar daar wil Klink niet aan. De Tweede Kamer steunt hem daarin. Wel zei de minister dat de rokende klant die weigert te vertrekken of zijn peuk uit te drukken, zich schuldig maakt aan lokaalvredebreuk.

Verder honoreerde hij de wens van de Kamer om plekken als parkeergarages en onbemande automatieken uit te zonderen van het rookverbod.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie