Toch concurrentie op vrachtvervoer Terschelling

DEN HAAG - Rederij Wadden Transport mag toch een paar dagen concurreren met Rederij Doeksen op het gebied van vrachtvervoer van en naar Terschelling. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag in kort geding bepaald.

Rederij Wadden Transport claimt het recht om de in hoogte verstelbare aanlegsteigers in Harlingen en West-Terschelling te mogen gebruiken. Die steigers zijn van Rijkswaterstaat en in een gebied als de Waddenzee met getij essentieel om continu te kunnen aan- en afmeren.

Rederij Doeksen, die zowel met vracht als passagiers op de eilanden vaart, is niet blij met de concurrentie. Doeksen heeft het monopolie voor de komende vijftien jaar op passagiersvervoer, maar over vrachtvervoer wordt al jaren gesteggeld.

Vergunning

Rijkswaterstaat gaf eerder dit jaar een vergunning aan Rederij Wadden Transport voor het gebruik van de steiger op Terschelling om asfalt over te varen. Die vergunning is na een kort geding van Rederij Doeksen tegen Rijkswaterstaat door de rechtbank in Den Haag deze zomer ongeldig verklaard.

Na een kort geding van Rederij Wadden Transport tegen Rijkswaterstaat heeft dezelfde rechtbank nu bepaald dat het bedrijf wel van 21 tot en met 24 oktober de steigers mag gebruiken voor het vervoeren van de attracties voor de najaarskermis op Terschelling.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie