Duizenden banen weg bij Britse omroep BBC

LONDEN - De Britse publieke omroep BBC gaat ongeveer 2800 werknemers ontslaan, wat neerkomt op 12 procent van het totale aantal werknemers, schrijft de Britse krant The Independent maandag.

De ontslagen zullen in alle gelederen van de BBC vallen. Ook moet de omroep effectiever gaan werken.

De BBC moet een financieel tekort van bijna 2,9 miljard euro compenseren. Dat tekort is ontstaan nadat een aanvraag tot verhoging van het kijk- en luistergeld niet doorging. De inkomsten van de omroep bestaan grotendeels uit het kijk- en luistergeld dat de Britse huishoudens moeten betalen.

Woensdag presenteert BBC-topman Mark Thompson een zesjarenplan en donderdag maakt hij het precieze aantal ontslagen bekend. Volgens de voorzitter van de stichting BBC, Michael Lyons, moet de omroep over vijf jaar kleiner en 'karakteristieker' zijn. "De enige manier om binnen het budget te blijven is door minder te gaan doen", zei Lyons zondagavond op de BBC.

Herhalingen

Zo zullen er meer herhalingen op de verschillende kanalen te zien zijn en zal er op ieder gebied effectiever gewerkt moeten worden. Ook het nieuws en de actualiteiten moeten bezuinigen, aldus Lyons. Hij beloofde het publiek zoveel mogelijk waar voor hun geld te blijven geven.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie