AMSTERDAM - Het bankentrio Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Banco Santander zet het bod op ABN Amro definitief door. Dat heeft het drietal woensdag bekendgemaakt.

Het consortium zei in een verklaring dat voor ieder aandeel ABN Amro 35,60 euro in contanten wordt betaald en 0,296 in aandelen RBS. De betaling vindt plaats op 17 oktober.

Aandelen

Eerder beloofden de drie het bod gestand te doen als minimaal 80 procent van de aandelen wordt aangemeld. Maandag bleek dat ongeveer 86 procent van alle aandelen ABN Amro door aandeelhouders is aangemeld bij het trio.

Fortis is nog bezig met de verkoop van nieuwe aandelen om het geld voor de overname bijeen te krijgen. Banco Santander en RBS hebben de financiering voor het bod van in totaal ruim 71 miljard euro al rond.

Aandeelhouders

Aandeelhouders die hun stukken niet hebben aangemeld, krijgen alsnog de gelegenheid dit te doen. De termijn loopt tot 31 oktober 15.00 uur.

FNV

Volgens de vakbond FNV Bondgenoten is niemand bij de banken ABN Amro en Fortis zeker van zijn of haar werkplek. Dat liet de bond woensdag weten.

FNV Bondgenoten zei het overnameproces met argusogen te gaan volgen. "Het is nog steeds onduidelijk wat de effecten zullen zijn voor de werkgelegenheid, zowel bij ABN Amro als bij Fortis. De problemen die gaan rijzen, lijken steeds groter te worden", aldus Carla Kiburg, FNV-bestuurder bij ABN Amro.