AMSTERDAM - Air France-KLM is nog niet benaderd door Alitalia maar verwacht wel dat dit snel zal gebeuren. Dit verklaarde een woordvoerder van Air France dinsdag. Hij wilde niet zeggen hoe Air France-KLM zal gaan reageren.

In de markt werd al eerder gesproken over gesprekken tussen Alitalia en Air-France en Lufthansa. De Italiaanse overheid probeert al langere tijd haar belang in Alitalia te verkopen.

Gesprekken

Gisteren maakte de Italiaanse luchtvaartmaatschappij in een persbericht naar aanleiding van een boardmeeting bekend gesprekken aan te willen gaan met Aeroflot, Air France-KLM, AP Holding, Cordata Baldassarre, Lufthansa en TPG om hun interesse in een mogelijke overname te peilen.

Alitalia geeft aan 'zoals al gemeld op 30 augustus de gesprekken op zo kort mogelijke termijn te willen afronden'.

Poging

De Italiaanse overheid doet een tweede poging om een belang van 49,9% in het verlieslatende Alitalia te verkopen. Eerder mislukte een verkoop vanwege gebrek aan serieuze belangstellenden.

Air France-KLM heeft altijd aangegeven belangstelling te hebben voor Alitalia, maar de Italiaanse luchtvaartmaatschappij moet eerst aan een aantal voorwaarden voldoen de maatschappij bereid is om in gesprek te gaan.