BRUSSEL - Eurocommissaris Neelie Kroes (mededinging) keurt de overname van automatiseerder Getronics door telecomconcern KPN goed. Dat heeft de Europese Commissie maandag bekendgemaakt.

Volgens Kroes leidt de overname niet tot een ernstige verstoring van de concurrentie in Europa. Klanten blijven volgens Brussel een ruime keuze houden tussen alternatieve IT-dienstverleners.

KPN bracht eind juli een voorlopig bod uit van 6,25 euro per aandeel Getronics. Het aandeel Getronics stond maandagmiddag op 6,22 euro. De totale overnamesom komt daarmee op 766 miljoen euro.

Aandeelhouders

Hiermee is het slagen van het bod alleen nog afhankelijk van de aandeelhouders van Getronics. KPN wil dat minimaal 80 procent van de aandelen is aangemeld, alvorens het telecomconcern het bod gestand doet.

De biedingstermijn loopt aanstaande vrijdag af. Hierna heeft KPN vijf werkdagen de tijd om zijn bod door te zetten. De algemene verwachting is dat de meeste aandeelhouders hun stukken aanmelden, omdat er weinig alternatieven zijn.