SCHIPHOL - De bestuursleden Chris Britton en Niraj Mehra van Numico ontvangen beide ruim 2 miljoen euro als de overname van het bedrijf door het Franse Danone doorgaat.

Ze vertrekken uit de raad van bestuur. Dat maakte de babyvoedingfabrikant vrijdag nabeurs bekend.

"Chris Britton en Niraj Mehra hebben besloten het bedrijf te verlaten om andere carrièremogelijkheden na te streven in het geval dat Danone haar bod op alle Numico aandelen gestand doet", aldus het persbericht.

Eerder werd al het vertrek van topman Jan Bennink en Jan-Marc Huët aangekondigd. Over de forse beloning die topman Jan Bennink van Numico ontvangt na een overname ontstond vorige maand ophef. Bennink zou er bijna 90 miljoen euro aan overhouden.

Wouter Bos

Minister Wouter Bos van Financiën zei na Kamervragen hierover dat hij wil dat bedrijven openbaar maken welke extra beloningen hun bestuurders ontvangen bij een fusie of overname van de onderneming.

Numico maakte vrijdag ook bekend de Duitser Christina Neu als de nieuwe bestuursvoorzitter te willen voordragen. Neu trad in 1986 in dienst bij Danone.

Danone is ook voornemens de Fransman Francois Caquelin voor te dragen als bestuurslid. Caquelin zal verantwoordelijk zijn voor alle financiële activiteiten binnen Numico.