APELDOORN - Mecom heeft nu bijna 85 procent van de aandelen van Wegener, eigenaar van onder meer De Gelderlander en Twentsche Courant Tubantia, in handen. Dat maakte het Britse krantenconcern vrijdag bekend.

Mecom heeft nu genoeg aandelen in handen om het bod gestand te doen, maar biedt aandeelhouders de mogelijkheid om hun stukken alsnog aan te melden. Mecom heeft daarom de aanmeldingstermijn, die donderdag afliep, verlengd tot 19 oktober 15.00 uur.

Mecom biedt 17,70 euro per aandeel in contanten, wat neerkomt op circa 800 miljoen euro in totaal. Aandeelhouders kunnen ook kiezen voor een bod in aandelen Mecom.

Obstakel

De Britse durfkapitalist Governance for Owners vormt het grootste obstakel voor het krantenconcern. De investeerder heeft een belang van ongeveer 13 procent in Wegener en heeft steeds aangegeven de aandelen niet aan te willen bieden.

Mecom en Wegener verwachten voor 19 oktober een uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), die kijkt naar de economische machtspositie van Mecom na de overname. De Britten namen vorig jaar al de Limburgse kranten De Limburger en het Limburgs Dagblad over.