'Grote verschuivingen mogelijk op Nederlandse IT-markt'

AMSTERDAM - Het worden spannende tijden voor de gevestigde spelers op de Nederlandse markt voor IT-outscourcing. Zij scoren niet goed op het gebied van klanttevredenheid en concurrentie ligt op de loer.

Dit blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van onderzoeksbureau Giarte en adviesbureau Morgan Chambers. De onderzoekers namen 550 aanbestedingscontracten onder de loep.

De komende twee jaar moeten bij zes op de tien organisaties die (een gedeelte van) hun automatisering uitbesteden nieuwe contracten worden gesloten. Slechts 28 procent van de ondervraagde topmanagers zou zijn huidige IT-partner zeker aanbevelen. Op het moment is bijna de helft van de markt (46 procent) verdeeld over de drie grote spelers: KPN/Getronics, Atos Origin en IBM.

India

De gevestigde spelers hebben vooral concurrentie te duchten vanuit India. De Indiase bedrijven Wipro, TCS, Infosys en HCL vertegenwoordigen samen 9 procent van de onderzochte contracten.

Ze maken meer winst en scoren beter op het gebied van klanttevredenheid. Van hun klanten geeft 70 procent aan in de toekomst meer aan hen te willen uitbesteden.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie