AMSTERDAM - In een brief aan het personeel van ABN Amro heeft topman Rijkman Groenink woensdag gezegd dat er in de komende twee weken een einde komt aan "een lange periode van onzekerheid". Volgens Groenink zal een overname van de bank "voor de meesten van ons niet direct tot ingrijpende veranderingen leiden".

Groenink schrijft dat de samenstelling van de top van het bedrijf binnenkort waarschijnlijk verandert. "Maar in het merendeel van jullie dagelijkse activiteiten komt pas daadwerkelijk verandering nadat de transitieplannen zijn goedgekeurd en geïmplementeerd. Dit proces zal zeker een aantal maanden in beslag nemen", aldus de topman in de brief aan het personeel.

Groenink doelt daarmee op de verplichting dat de overnemende partij aan De Nederlandsche Bank (DNB) aangeeft welke plannen zij heeft met ABN Amro. Volgens Groenink heeft de nieuwe eigenaar twee maanden de tijd om die plannen bij DNB in te dienen.

Bankenconsortium

Het is vrijwel zeker dat het bankenconsortium van Fortis, Royal Bank en Banco Santander de nieuwe eigenaar van ABN Amro wordt. Het trio biedt ongeveer 10 miljard euro meer dan rivaal Barclays.