AMSTELVEEN - De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) wil de fusiegesprekken met branchegenoot KLM nieuw leven inblazen. Daartoe vliegt BA-topman R. Eddington komende week naar Amsterdam om te praten met zijn tegenspeler L. van Wijk van het Nederlandse bedrijf.

Dat meldt de Britse krant Independent on Sunday. De problemen die de oorlog in Irak in de luchtvaartwereld teweeg brengt, zouden BA ertoe nopen vaart achter de fusieplannen te zetten.

Een woordvoerder van KLM verklaarde zondag niets van bijzondere besprekingen af te weten. "Wij praten al langer over samenwerken met BA, net zo goed als wij dat ook nog steeds met Air France doen. Fusiegesprekken zijn nadrukkelijk niet aan de orde."

De Britse luchtvaartmaatschappij heeft wegens de oorlog een streep gehaald door al haar vluchten op het Midden-Oosten. BA zou verder het ontslag van 3000 werknemers in voorbereiding hebben. Als gevolg van de oorlogsdreiging zag het bedrijf de afgelopen maand het aantal vluchten met 14 procent teruglopen.