AMSTERDAM - Meer dan de helft van alle crècheleidsters in Nederland vindt de werkdruk tehoog, de lichamelijke belasting te groot en het salaris te laag. In minderemate vinden zij dat er sprake is van onderbezetting. Tevredenheid overheerstechter omdat ze het leuk vinden om met kinderen te werken. Dat blijkt uitonderzoek door het blad Kinderopvang, aldus de Volkskrant op vrijdag.

Eenderde van de leidsters heeft moeite met het afwijkende gedrag van sommigekinderen en wil hier graag in bijgeschoold worden in het omgaan met dezekinderen. Vooral leidsters die langer dan tien jaar in de kinderopvang werkenhebben vaak last met moeilijke kinderen in de groep.

Oudere crècheleidsters zijn minder vaak tevreden over hun baan dan hun jongerecollega’s, en hebben meer last van een te hoge werkdruk. Zij vinden salaris eneen gebrek aan carrièremogelijkheden ook vaker een knelpunt dan de jongereleidsters. De meeste ondervraagde leidsters (61 procent) gaan er overigens vanuit dat ze over drie jaar zeker nog in de kinderopvang werken. Zo’n 24 procentnoemt dat zeer waarschijnlijk.