'Kabinetsbeleid is negatief voor portemonnee'

AMSTERDAM - Nederlanders zijn overwegend negatief over de gevolgen van het nieuwe kabinetsbeleid voor hun portemonnee. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van de bank ING naar de kennis van Nederlanders over Prinsjesdag en hun vertrouwen in de politiek.

Uit de studie onder 1324 Nederlanders blijkt dat 63 procent verwacht dat zijn of haar financiële situatie zal verslechteren. Slechts 2,4 procent denkt dat deze verbetert, terwijl 14 procent denkt dat de situatie gelijk blijft. Een vijfde van de mensen zegt het niet te weten.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral oudere Nederlanders pessimistischer zijn over de plannen van het kabinet. Van de personen ouder dan vijftig jaar denkt bijna drie kwart aan een verslechtering van de eigen situatie.

Effect

In het algemeen verwacht men dat de voornemens van de regering geen positief effect hebben op zaken als pensioen, het salaris en de kinderbijslag. Wel denken Nederlanders dat de kosten (auto, wonen, levensonderhoud) hoger worden.

Het kabinet presenteert volgende week dinsdag de plannen voor het komende parlementaire jaar. Uit het onderzoek blijkt dat vrijwel alle Nederlanders (95 procent) weten dat Prinsjesdag op de derde dinsdag in september valt. Een ruime meerderheid (82 procent) weet dat dan de miljoenennota wordt gepresenteerd.

Lees ook het Dossier Prinsjesdag op NU Z

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie