Onderzoek naar fraude topman Ten Cate

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie verdenkt bestuursvoorzitter Loek de Vries van het beursgenoteerde textielbedrijf Ten Cate van belastingfraude. Dat heeft het OM donderdag bevestigd.

De Vries en zijn toenmalige zakenpartners Paul S. en Peter van Z. zouden de fraude hebben gepleegd rond het faillissement en de verkoop van het textielbedrijf Spinnerij Nijverdal halverwege de jaren negentig.

Vennootschap

De koper was de Antilliaanse vennootschap van Paul S., die voor de failliete boedel 2,6 miljoen gulden neerlegde.

Hij verkocht de spinnerij door aan Ten Cate voor een bedrag van 7 miljoen gulden. Bij deze transactie zou De Vries de fiscus hebben getild voor 1,6 miljoen gulden.

Tegenover justitie heeft de topman van Ten Cate verklaard dat het bedrag afkomstig is uit een andere transactie, aldus de woordvoerder van het OM.

Vooronderzoek

Het strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van het faillissement en de verkoop van de spinnerij loopt al enkele jaren.

Tegen De Vries is onlangs een afzonderlijk gerechtelijk vooronderzoek begonnen. Het staat nog niet vast of hij daadwerkelijk zal worden vervolgd.

Vertrouwen

Een woordvoerder van Ten Cate liet weten dat naar aanleiding van het onderzoek geen veranderingen plaatsvinden in het bestuur van de onderneming.

In een persbericht sprak Ten Cate zijn vertrouwen uit in De Vries als voorzitter van de raad van bestuur.

Beleggers reageerden negatief op het nieuws. Het aandeel Ten Cate sloot ruim 9 procent lager op 28,29 euro.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie