Schadebureau Noord-Zuidlijn keert meer geld uit

AMSTERDAM - Het Schadebureau Noord-Zuidlijn heeft vorig jaar flink meer geld uitgekeerd dan in 2005. De instantie vergoedde ruim 2,4 miljoen euro, tegenover circa 2 miljoen een jaar eerder. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarverslag.

Het onafhankelijke bureau onderzoekt klachten van bewoners en ondernemers die last hebben van de aanleg van de nieuwe metrolijn. Ook keert het schadevergoedingen uit.

Oorzaak van de stijging van het uitgekeerde bedrag is dat de afgelopen jaren op steeds meer plekken in de stad werd gebouwd. Daardoor ondervonden meer Amsterdammers hinder.

Bouw

De bouw vond vorig jaar langs nagenoeg de gehele route van de Noord-Zuidlijn plaats. De overlast bereikte naar verwachting dan ook een maximaal niveau.

Dat kwam overigens niet tot uiting in het aantal ingediende claims. Dat was met 116 stuks iets lager dan een jaar eerder.

Claims

De gemeente richtte het schadebureau in 1998 op. Sindsdien ontving het bijna zeshonderd claims en keerde het ruim 6 miljoen euro aan vergoedingen uit.

De Noord-Zuidlijn moet het noorden van Amsterdam gaan verbinden met het zuiden. De eerste passagiers moeten er in 2013 gebruik van kunnen maken. De gemeente raamt de totale kosten van het project op bijna 1,9 miljard euro.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie