Arubanen moeten valse rijbewijzen inleveren

ORANJESTAD - Justitie op Aruba roept honderden inwoners op om hun vervalste rijbewijzen in te leveren bij de politie. Bij een omvangrijke fraudezaak hebben omgekochte ambtenaren op Aruba 800 tot 1000 rijbewijzen clandestien afgegeven.

Intussen zijn al zestig mensen aangehouden, onder wie enkele hoofdverdachten van de zwendel. Zij worden deze week berecht. Van minstens nog eens 180 mensen is bekend dat zij tegen betaling aan valse duplicaatrijbewijzen kwamen of illegaal een categorie extra op hun rijbewijs lieten noteren.

Gehoor

Justitie laat personen die de rijbewijzen vrijwillig afgeven na het betalen van een boete weer naar huis gaan. Verdachten die geen gehoor geven aan de oproep maken grote kans te worden opgesloten en berecht voor het omkopen van een ambtenaar.

Aruba heeft Nederland en de Nederlandse Antillen officieel al op de hoogte gebracht om te voorkomen dat Arubanen hun valse documenten omwisselen voor echte rijbewijzen. Het rijbewijs heeft in Nederland ook de status van identiteitsbewijs.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie