Werkgevers te traditioneel bij opvullen vacatures

ARNHEM - Werkgevers moeten creatiever omgaan met vacatures. Zij moeten kritische vragen stellen bij de eigen wensen en zich bijvoorbeeld afvragen of een vacature echt moet worden vervuld door iemand die 38 uur per week wil werken van negen tot vijf.

Misschien kunnen twee deeltijders ook wel, kan de functie helemaal worden opgeknipt in stukjes, of is thuiswerken mogelijk.

Dat stelt directeur arbeidsvoorwaardenbeleid Hans van der Steen van werkgeversvereniging AWVN woensdag op het jaarcongres in Arnhem.

Geld

De AWVN vreest dat de krappere arbeidsmarkt de werkgever veel geld gaat kosten. Werkgevers hebben het steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden.

"Bij het vervullen van vacatures ligt de nadruk nog steeds op traditionele middelen", aldus Van der Steen. Zo doen zij meer aan werving of schalen nieuw personeel hoger in.

"Minder organisaties kiezen voor oplossingen als het bieden van meer flexibiliteit en het aanbieden van andersoortige contracten."

Bredere markt

Op die manier boren werkgevers een bredere markt aan, terwijl zij anders allemaal in dezelfde "snel opdrogende vijver" vissen.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie