Scholen spammen mailbox Bos en Van Bijsterveldt

LEEUWARDEN - Nagenoeg alle brede scholen in Friesland en de Noordoostpolder spammen vrijdag de mailboxen van minister Bos (Financiën) en staatssecretaris Van Bijsterveldt (Onderwijs) omdat de regering 84 miljoen euro op het onderwijs wil bezuinigen.

Honderden onderwijzers en ondersteunend personeel sturen met het oog op Prinsjesdag een mail naar de bewindslieden om tegen de bezuinigingen te protesteren. Dat meldde een zegsvrouw van de grootste Friese middelbare school Pieter Jelles in Leeuwarden dinsdag.

Praktijkonderwijs

Brede scholen geven voortgezet onderwijs op alle niveaus zoals praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo en gymnasium. "Voor ons betekent de bezuiniging 1 miljoen euro per jaar minder. Dat zijn vijftien arbeidsplaatsen", aldus de woordvoerder van scholengemeenschap Pieter Jelles.

Overigens is het volgens telecomwaakhond Opta nog maar de vraag of de actie van de scholen wel spam kan worden genoemd. Zo vallen e-mails die naar een werkadres worden gestuurd, niet onder dit strafbare feit, aldus een woordvoerster.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie